Czabán Angelika

 

 

 

Czabán Angelika a budapesti Bartók Béla Konzervatórium után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Debreceni Konzervatóriumának magánének szakán szerzett énekművész, -tanári diplomát. A főiskola utolsó évében Erasmus ösztöndíjas Finnországban a Tampere-i Konzervatóriumban. 2001-2005 között a Nemzeti Énekkar tagja. 2006-tól zeneiskolai magánénektanárként működik. Énektanárai: Somogyi Eszter, Fekete Mária és Raicsné Szerdahelyi Éva, Lax Éva.

Repertoárján elsősorban a barokk zene a dal- és az oratórikus műfaj és a kamarazene emelkedik ki, aktív egyházzenei tevékenységet folytat, de gyakran áll operaszerepekben, modern- és kortárs művekben pódiumra. 2000 óta rendszeresen lép fel többek között a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a MÁV Zenekar, Erkel Ferenc Kamarazenekar, Lutheránia Ének-,és a Budapesti Vonósok hangversenyein. Gyakran vendégszerepel Európa több országában, több ízben turnézott Németországban és Svájcban.

Az éneklés és tanítás mellett a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola pszcihopedagógia szakán diplomát szerez, melyet zeneterápiás tevékenység során hasznosít. A zeneterápia és zenepszichológia témakörében kíván további ismereteket szerezni.

„Az ének a lélek szerelme, abba’ van a boldogság, az énekbe’”

Csete Árpád – Magyarszovát

 

Budapest I. Kerületi Farkas Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola